Які автомобільні марки підуть з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які автомобільні марки підуть з України

Фондовий ринок
2368
Виробники змушені залишати український ринок через посилення екологічних вимог
З початку року в Україну можуть поставляти автомобілі тільки компанії, чия продукція відповідає стандартам Євро-5. Це призвело до того, що частина постачальників залишає ринок.
З 1 січня 2016 року набрала чинності поправка до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів», згідно з якою забороняється ввезення автомобілів, що не відповідають екологічному стандарту Євро-5.
У нових умовах не всі гравці ринку зможуть продовжити свою роботу. Через низький попит і підвищення екологічних стандартів український ринок залишила американська марка Dodge, іранські Saipa і Samand, а також китайські виробники Lifan, BYD і FAW.
З цього переліку найбільшим попитом серед українців користувалися автомобілі BYD. Дилерська мережа цього автовиробника налічувала 30 автосалонів у 20 містах України. За вісім місяців 2015 року був проданий 201 автомобіль цієї марки, а в 2014 році – 606, свідчать дані асоціації «Укравтопром».
Крім цього, ринок покинули індійська Tata і AshokLeyland, які займалися виробництвом вантажівок і шасі для автобусів українського виробництва.
На думку генерального директора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, введення екологічного стандарту Євро-5, призведе до подорожчання автомобілів. «Автомобілі, вироблені за нових умов, подорожчають на 3-5% у валютному еквіваленті, а сервісне обслуговування зросте на 5-10%. Такі цифри обумовлені їх більшою технологічністю», — каже він.
У прес-службі Корпорації Укравто пояснили ,що для відповідності новим нормам в автомобілі ЗАЗ Lanos відбулися технічні зміни. Зокрема,показники токсичності досягнуті за рахунок застосування нового програмного забезпечення і каталізаторів із збільшеним вмістом благородних металів. Однак, на кінцевій ціні автомобіля в 2016 році це не позначиться, стверджують в УкрАвто.
Варто відзначити, що на Євро-5 український уряд зупинятися не має наміру. Вже з початку 2018 року планується ввести ще більш жорсткий екологічний стандарт Євро – 6. А це означає, що автомобілі старші за чотири роки не буде можливості імпортувати.
Нагадаємо, в останній місяць минулого року автовиробники наповнили свої склади автомобілями з менш екологічними двигунами Євро-4.
Вадим Макеєв
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас