АМКУ дозволив корпоратизацію інституту Патона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив корпоратизацію інституту Патона

Казна та Політика
318
Антимонопольний комітет України дозволив створити корпорацію на базі «Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона» Національної академії наук України, повідомляється на офіційному сайті регулятора.
Як наголошується в повідомленні, в створювану корпорацію «Патон», крім інституту в Києві, увійдуть компанії «Технології високих енергій» (м.Вінниця) і «ПлазмаТек» (смт Рудниця, Вінницька обл.).
Нагадаємо, Інститут електрозварювання створений академіком Патоном Євгеном Оскаровичем у складі Всеукраїнської академії наук в 1934 р на базі електрозварювальної лабораторії при Кафедрі інженерних споруд і електрозварювального комітету.
Основною сферою досліджень і розробок інституту є зварювання металевих і неметалевих матеріалів у різних умовах і середовищах, включаючи космічний простір і світовий океан. Установа займає одне з лідируючих місць у світі в даній області.
Сьогодні інститут являє собою науково-технічний комплекс, в який входять дослідне конструкторсько-технологічне бюро, експериментальне виробництво, три дослідних заводи, ряд інженерних центрів, навчальний та сертифікаційний центри. В усіх його підрозділах працює 2 531 чоловік, з них власне в інституті – 1559 чоловік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас