СБУ розслідує нанесення екс-головою правління банку "Київська Русь" 21,5 млн гривень збитку фінустанові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розслідує нанесення екс-головою правління банку "Київська Русь" 21,5 млн гривень збитку фінустанові

Кримінал
743
Головне управління Служби безпеки України в Києві та Київській області розслідує нанесення екс-головою правління ліквідованого банку “Київська Русь” Віктором Братко 21,5 млн гривень збитку фінустанові.
Про це йдеться в ухвалі суду.
Розслідування встановило, що 19 і 20 березня 2015 голова правління банку Братко, не маючи повноважень здійснювати з 19 березня ніяких угод від імені банку (19 березня в банк була введена тимчасова адміністрація), продав ряд об’єктів нерухомості, в результаті чого завдав шкоди фінустанові на 21,5 млн гривень.
Зокрема, 19 березня Братко уклав угоду з закритим недиверсифікованим корпоративним фондом “Сатурн” з продажу нежитлової будівлі на вул. Городоцької, 214 б-3 у Львові вартістю 15,4 млн гривень (будівля належала банку).
ЗНКІФ “Сатурн” повністю платню не провів, заплативши тільки гарантійний внесок 154 тис. гривень на рахунок банку.
Також колишній керівник банку продав цього ж інвестфонду 2 нежитлових приміщення в Києві за адресою: ул.Срібнокильська, 2а за 1,6 млн гривень, однак, як і в попередньому випадку, оплачений був тільки гарантійний внесок.
Аналогічна схема була застосована по відношенню до продажу двох квартир в Києві на вул. Хорива, 7 за 1,9 млн гривень і 2,8 млн гривень відповідно.
Крім того 20 березня голова правління банку продав Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України нежитлова будівля у Львові на вул. Городоцька, 214 в1.
19 березня в банк “Київська Русь” була введена тимчасова адміністрація строком на 3 місяці, відповідно, голова правління банку не мав повноважень на вчинення правочинів.
Братко з 1996 року був голова правління банку і найбільшим акціонером.
Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк “Київська Русь” з 20 березня терміном на 3 місяці.
17 червня Фонд гарантування продовжив тимчасову адміністрацію в банку “Київська Русь” по 20 липня.
Національний банк 16 липня 2015 прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації неплатоспроможного банку “Київська Русь.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас