У цьому році планується збільшення інвестицій в агросектор до 2 млрд дол., - Павленко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У цьому році планується збільшення інвестицій в агросектор до 2 млрд дол., - Павленко

Аграрний ринок
245
Цього року планується збільшення інвестицій в агросектор до 2 млрд доларів США.
Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.
“Пошук інвесторів є одним з головних аспектів покращення становища в агросекторі. Без додаткових капіталовкладень неможлива модернізація виробничих потужностей. У 2016 році Мінагрополітики продовжить переговорний процес з міжнародними і регіональними фінансовими інститутами з метою залучення фінансових ресурсів”, — заявив О.Павленко.
За словами міністра, у 2015 році інвестиції в сільське господарство склали близько 1 млрд дол. Цього року планується збільшити їх до 2 млрд дол. Серед перспективних інвесторів — Міжнародна фінансова корпорація, Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк.
“Вже сьогодні ми бачимо результати активної співпраці з Європейським інвестиційним банком — нам вдалося підписати угоду про залучення 10 млрд грн кредитних грошей для аграріїв. Наступний крок — залучення інвестицій у відновлення систем зрошення на півдні України, що дозволить підвищити врожайність і збільшити виробництво у сфері агропромислового комплексу”, — повідомив голова відомства.
Він зазначив, що реалізація проекту зрошення стратегічно важлива для України. Відновлення іригації у південному регіоні дозволить збільшити врожайність та підвищити доходи сільгоспвиробників.
“У 2016-2017 роках ми очікуємо залучити 1,5-2 млрд доларів інвестицій. Передбачуваний ефект від реалізації проекту — зрошення майже 500 тис. га сільськогосподарських угідь. Хочу відзначити і соціально-економічний ефект відродження систем зрошення. Реалізація проекту має кілька складових: збільшення посівних площ і як наслідок — збільшення врожайності, збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, розвиток інфраструктури регіонів, економічний розвиток сільських територій та нові робочі місця”, — додав О.Павленко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас