Яценюк запевнив, що на антикорупційну діяльність в 2016 році гроші є — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк запевнив, що на антикорупційну діяльність в 2016 році гроші є

Казна та Політика
169
У бюджеті на поточний рік уряд профінансував діяльність всіх антикорупційних органів у повному обсязі.
Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк в “10 хвилинах з прем’єр-міністром” увечері 17 січня.
Говорячи про кримінальне переслідування корупціонерів, Яценюк зазначив, що це – компетенція НАБУ, прокуратури, СБУ “та інших правоохоронних органів, які не залежать від уряду України”.
“Уряд у бюджеті на поточний рік у повному обсязі профінансував діяльність всіх антикорупційних органів”, – заявив Яценюк.
Він нагадав, що незабаром почне роботу Нацагентство з попередження корупції, яка є превентивним органом і буде перевіряти зміст декларацій чиновників їхнього способу життя.
“Створення умов для запобігання корупції – пріоритет для уряду”, – заявив Яценюк і зазначив, що при цьому найбільшою “годівницею” для корупціонерів була сфера держзакупівель.
Як відомо, в проекті держбюджету, поданого Кабінетом міністрів до парламенту в грудні, відсутня стаття фінансування діяльності Антикорупційної прокуратури. Для Антикорупційного бюро проект передбачає 482 млн гривень.
За словами Спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького, відсутність коштів у проекті держбюджету на 2016 рік на потреби Антикорупційної прокуратури свідчить про відсутність бажання виконавчої влади боротися з корупцією.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас