Прийнято рішення про продовження будівництва метро в Дніпропетровську (схема метро) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прийнято рішення про продовження будівництва метро в Дніпропетровську (схема метро)

Казна та Політика
1362
Керівництво мерії Дніпропетровська домовилося з прем’єр-міністром і міністром фінансів про продовження будівництва метро.
Про це повідомляє мер Борис Філатов.
“Мій перший заступник Дмитро Льохів щойно вийшов від Яценюка і Яресько. Метро таки добудуємо:)”, – написав на своїй сторінці в Facebook Філатов.
Він запропонував обговорити питання будівництва виходу на станції “Театральна”.
“Планую, все-таки тягнути спочатку до “Центральної”, пропустивши “Театральну”. Ваша думка?” , – Звернувся мер Дніпропетровська.
Державний бюджет України на 2016 року передбачає виділення субвенції з спецфонду держбюджету в сумі 546,4 млн грн на завершення будівництва метро в Дніпропетровську.
Кабінет міністрів України передав цілісний майновий комплекс (ЦМК) державного підприємства у власність територіальної громади Дніпропетровська
Нагадаємо, 30 грудня 2015 року Кабінет міністрів України передав мерії Дніпропетровська цілісно майновий комплекс ДП “Дніпропетровська дирекція будівництва метрополітену” (розпорядження №1417-р).
У листопада 2015 року замовником будівництва першої черги метрополітену в Дніпропетровську визначений міська рада.
Розроблений спільно з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проект “Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську” передбачає продовження підземки на 4 км уздовж просп. Карла Маркса. Будівництво буде завершено від станції “Комунарська” до станції “Музейна” з електродепо. Передбачається звести три нові станції – “Театральна”, “Центральна” і “Музейна”. Проект передбачає з’єднання існуючої гілки метрополітену з центром міста.
За умовами кредитної угоди з ЄБРР, термін будівництва – 4 роки. Але Льохів вважає, що можуть встигнути і за два – максимум три роки. Визначено і генпідрядник будівництва. Це турецька фірма Limak Insaat Sanayi Ve Ticaret AS, субпідрядником швидше за все стане одна з українських фірм.
Для реалізації проекту 27 липня 2012 були залучені кредитні гроші Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі 152 млн євро.
Станом на 1 січня 2013 роботи були виконані на 522, 639 млн грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас