У Нацбанку кажуть, що не висували Гонтареву на найкращого голову Центробанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку кажуть, що не висували Гонтареву на найкращого голову Центробанку

Казна та Політика
618
Національний банк не висував свого голову Валерію Гонтареву на участь в рейтингах на найкращого голову Центрального банку.
Про це повідомила прес-служба регулятора.
Оцінку діяльності голів центральних банків наводить низка європейських і американських видань.
“Національний банк України не звертався до жодного з цих видань з пропозицією висунути Валерію Гонтареву кандидатом на участь у рейтингу”, – йдеться у відповіді на запит.
Наскільки відомо, висунути того чи іншого кандидата на це звання можуть міжнародні аналітики, інвестиційні банкіри, провідні економісти та інші представники міжнародного фінансового світу.
Підкреслюється, що останнім часом Національний банк дійсно отримує від міжнародних організацій, глав інших центральних банків, провідних економістів та фінансових аналітиків позитивну оцінку роботи.
Зокрема, міжнародне співтовариство високо оцінює роботу з очищення банківської системи, перехід до нової монетарної політики, проведення реформи банківського ринку і трансформацію самого регулятора.
У НБУ не виключають, що глава регулятора може бути висунута міжнародним співтовариством на зазначену номінацію в одному з цих рейтингів.
Як відомо, 14 січня на прес-конференції президент Петро Порошенко заявив про подання кандидатури голови Нацбанку Валерія Гонтарєва на кращого голову Центробанку в світі в 2015 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас