Укргазбанк випустив фінансову гарантію по сплаті митних платежів на 195 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укргазбанк випустив фінансову гарантію по сплаті митних платежів на 195 млн гривень

Казна та Політика
476
Державний Укргазбанк здійснив випуск фінансової гарантії по сплаті митних платежів на користь Державної фіскальної служби на суму 195 млн гривень для однієї з провідних транснаціональних компаній.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Укргазбанку.
“Цей ексклюзивний фінансовий інструмент забезпечує режим переробки давальницької сировини одним із заводів, яким володіє компанія в Україні. Вищезазначена фінансова гарантія Укргазбанку дозволяє заводу імпортувати сировину, не сплачуючи при цьому митних платежів при розмитненні. Надалі, після виконання умов договору переробки та реекспорту готової продукції за межі України, дія гарантії припиняється “, – сказано в ньому.
Фінансовий інструмент (до 5% річних) може використовуватися як для ввезення товарів з метою їх переробки за давальницькою схемою, так і для ввезення товарів з метою їх ремонту або модернізації на митній території України, тимчасового ввезення товарів на митну територію України, а також при транзитній перевезенні товарів по території України.
Перевагою користування зазначеним фінансовим інструментом для виробників, переробників і транспортних компаній є відсутність необхідності відволікати власні обігові кошти або залучати дорогі кредити для забезпечення віднесення товару, що ввозиться на територію України, у відповідний митний режим.
Укргазбанк є єдиним акредитованим банком в Україні, який може надавати послуги з випуску фінансових гарантій щодо сплати митних платежів.
Нагадаємо, держава володіє 94,7% акцій Укргазбанку.
За даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 11-е місце (34,044 млрд гривень) серед 122 діючих банк
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас