Бюджетна децентралізація 2015 року - безповоротна точка в реформі, - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетна децентралізація 2015 року - безповоротна точка в реформі, - Зубко

Казна та Політика
415
Бюджетна децентралізація, яка відбулася в 2015 році стала безповоротною точкою в реформі України.
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час наради під головуванням Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.
“Бюджетна децентралізація, яка відбулася в 2015 році і 2015 рік ми вважаємо що став безповоротною точкою в реформі. Тому що вже не тільки проведена бюджетна децентралізація, створені перші об’єднані територіальні громади, які з 1 січня 2015 року відкрити прямі міжбюджетні розрахунки і вчора ми прийняли постанову в Кабміні щоб розширити порядок і вже 159 громад практично можуть отримувати без району, без області пряму медичну освітню субвенцію, а також базову дотацію, яка йде прямо”, – сказав він.
Також, за словами Г.Зубка, регіональний розвиток України – шанс вийти з економічної кризи.
“Перше і позачергове – це питання децентралізації. Тільки зацікавленість місцевих громад, місцевого самоврядування створювати бюджетні місця, залучати інвестиції, проводити енергоефективність і зменшувати свої витрати дає можливість зростання своєї країни. Іншого шансу виходу з економічної кризи немає”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас