Китай готується до серійного виробництва винищувачів п'ятого покоління, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готується до серійного виробництва винищувачів п'ятого покоління, - ЗМІ

Технології&Авто
928
Китай незабаром може почати серійне виробництво багатоцільових винищувачів п’ятого покоління J-20, а також важких військово-транспортних літаків Y-20.
Про це заявили експерти, опитані газетою The China daily.
Свої висновки фахівці роблять на основі фотографій прототипів цих літаків. Знімки літальних апаратів роблять китайські любителі авіації в околицях військово-повітряних баз і викладають їх на спеціалізованих сайтах.
В грудні 2015 року в інтернеті з’явилися зображення дослідного зразка J-20 з серійним номером 2101, а в січні нинішнього – двох Y-20 з номерами 785 і 788.
“Зовнішній вигляд літака з номером 2 101 свідчить про те, що AVIC (Aviation Industry Corporation of China) готується перейти до початкового дрібносерійного виробництва”, – вважає заступник головного редактора авіаційного журналу “Ханкун Чжишен” Ван Янань.
Зараз компанія-виробник продовжує серію фінальних тестів, а майбутні замовники знайомляться з можливостями літака в польових умовах.
За його словами, після успішного завершення всіх випробувань можна буде перейти до повноцінного виробництва нового винищувача.
“Китай скоро зіткнеться з серйозним викликом у повітряному просторі Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де будуть діяти F-22 Raptor і F-35 Lightning II (американські винищувач і винищувач-бомбардувальник п’ятого покоління – ред.), розміщені в США і Японії.
Саме тому КНР веде розробку нового літака з такою великою швидкістю “, – відзначає військовий оглядач Гао Чжо.
За оцінками експертів, і J-20, і Y-20 можуть надійти на озброєння ВПС Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) до 2017 року. В даний час літаками п’ятого покоління володіють лише США.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас