В Україні в черговий раз оголосили приватизацію стратегічних держпідприємств: Що продають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні в черговий раз оголосили приватизацію стратегічних держпідприємств: Що продають

Казна та Політика
1453
Фонд державного майна України (ФДМУ) в черговий раз оголосив про приватизацію в 2016 році держпакетів акцій великих підприємств груп Г і В, зокрема 99,6% Одеського припортового заводу, 78,3% «Центренерго», 99,9% «Сумихімпрому» , 70% «Хмельницькобленерго», 70% «Миколаївобленерго», 65% «Харківобленерго», 60,2% «Запоріжжяобленерго», 50,9% «Тернопільобленерго» і ряду ТЕЦ.
Про це повідомляється в офіційному виданні фонду «Відомості приватизації».
У повідомленні зазначено, що приватизація «Центренерго» проходитиме після передачі 78,3% акцій від Міністерства енергетики та вугільної промисловості Фонду держмайна.
Нагадаємо, в 2015 році Фонд держмайна не зміг розпочати реалізацію програми продажу стратегічних підприємств через неприйняття Верховною Радою законопроекту про приватизацію. Даний документ передбачав скасування продажу 5-10% акцій великих підприємств на біржах при проведенні приватизації, регламентував залучення радників і встановлював обмеження на коло осіб, які можуть брати участь у приватизаційних конкурсах, зокрема на представників Росії.
На думку голови ФДМУ Ігоря Білоуса, у зв’язку з неприйняттям даного законопроекту велика приватизація може бути відкладена на невизначений термін. Він зазначив, що при відстрочці приватизації державні активи втрачають свою вартість, тому їх потрібно вчасно продати.
Із запланованих 17 млрд грн за 11 місяців минулого року до бюджету від приватизації надійшло 144 млн або 0,8% від плану.
У 2016 році Кабінет міністрів запланував залучити до бюджету від приватизації 17,1 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас