Мінфін: Україна домовилася із Сбербанком Росії про реструктуризацію кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Україна домовилася із Сбербанком Росії про реструктуризацію кредитів

Казна та Політика
1572
Міністерство фінансів України домовилося зі Сбербанком Росії про принципи реструктуризації кредитів «Укравтодору» та державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля», які були гарантовані державою, йдеться в повідомленні міністерства.
«Сторони домовилися працювати разом, щоб завершити транзакцію якнайскоріше», – йдеться в повідомленні.
Міністерство фінансів відзначає, що дана угода із Сбербанком Росії відповідає вимогам програми співпраці України з МВФ.
Також у повідомленні наголошується, що Міністерство фінансів продовжує переговори про реструктуризацію інших кредитів, гарантованих державою.
«Міністерство фінансів підтверджує свою готовність до сумлінного продовження переговорів щодо реструктуризації єврооблігацій України з погашенням в грудні 2015 року на загальну суму 3 млрд дол.», – додали в міністерстві.
Нагадаємо, навесні 2015 року голова правління Сбербанку Росії Герман Греф заявив, що банк видав Україні близько 4 млрд доларів кредитів, 50% з яких не обслуговуються.
«У нас невеликий портфель на уряд України і, звичайно, величезна кількість наших українських партнерів: українські підприємства, малий бізнес; не дуже великий портфель для фізичних осіб. В основному, звичайно, це підприємства: малий, середній бізнес і великі корпорації», – заявив тоді Греф.
В Україні «Сбербанк Росії» представлено однойменним дочірнім банком, який працює на українському ринку з 2001 року і входить до групи найбільших за активами. За підсумками 2014 року український банк отримав 108 млн грн прибутку, що в 5 разів нижче прибутку попереднього року в 572, 8 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас