Штучний інтелект склав точний психологічний портрет людини по сторінках в соцмережах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект склав точний психологічний портрет людини по сторінках в соцмережах

Технології&Авто
956
Журналістка надала суперкомп’ютеру доступ в свої акаунти в Facebook і Twitter, і на підставі цих даних система склала портрет особистості у вигляді діаграми.
Аналіз особистості журналістки видання NPR Аарті Шаханов виконав суперкомп’ютер IBM Watson.
Характер Аарті штучний інтелект аналізував за словами, які вона використовує у своїх текстах, загальним тоном повідомлень і іншими даними з соцмеереж. На діаграмі зазначені основні особливості її характеру в процентному співвідношенні. Всього їх 88.
Наголошується, що журналістка не очікувала настільки точної оцінки її особистості на підставі даних з її Facebook і Twitter. Її поведінка в різних соцмережах сильно відрізняється.
“У Facebook я – це я, а в Twitter я перетворююся на прискіпливу всезнайку. Я думала, система дасть різні оцінки моєї особистості за різними аккаунтам, але оцінка практично однакова. Дивно”, – заявила Шахани.
Аналіз проводився за допомогою когнітивної системи IBM. Технологія була розроблена не стільки для використання в психології і психіатрії, скільки для інших сфер, в тому числі, маркетингу.
IBM виявила, що люди з високим ступенем відкритості і низьким емоційним діапазоном (нейротизм) більш прихильно ставляться до реклами і частіше клацають по ній. Можливо Лі обдурили Watson, поки невідомо.
Зараз сервіси аналізу особистості IBM закриті для загального доступу. Корпорація працює над тим, щоб відкрити можливості Watson світу.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас