"Нафтогаз" відновив закупівлі газу за рахунок кредиту ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" відновив закупівлі газу за рахунок кредиту ЄБРР

Енергетика
606
Найбільший в Україні державний енергохолдинг “Нафтогаз України”, після трьох проведених в грудні минулого року тендерів на закупівлю газу з ЄС за рахунок кредитних коштів ЄБРР, у січні відновив імпорт вуглеводнів за рахунок банку, провівши низку тендерів минулого тижня, повідомили в компанії.
“Нафтогаз” відновив покупки газу в рамках кредиту від ЄБРР. Ряд тендерів відбулися минулого тижня”, – повідомила прес-служба компанії в Twitter.
Які компанії стали постачальниками газу для “Нафтогазу” в результаті проведених тендерів – не повідомляється.
Нагадаємо, переможцем за двома тендерами в грудні стала компанія Noble Clean Fuels Limited (Великобританія), третій тендер виграла ENGIE SA (Франція). Обидва переможці є поточними постачальниками газу для “Нафтогазу”.
Як зазначили тоді в “Нафтогазі”, переможці тендерів, які визначалися за критерієм найнижчої ціни, будуть постачати газ в Україну в грудні-січні.
ЄБРР у вересні 2015 року виділив “Нафтогазу” 300 мільйонів доларів на закупівлю газу у європейських компаній. Рішення було прийнято Радою директорів банку 30 вересня і закріплено кредитним і гарантійним угодами, підписаними в ході українсько-німецького саміту в Берліні в середині жовтня поточного року.
Як повідомили в представництві ЄБРР в Україні, угоду було підписано на підставі рішення Ради директорів ЄБРР про виділення кредиту, а також після узгодження сторонами реформи ключового енергохолдингу країни НАК “Нафтогаз України”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас