Найбагатший китаєць купив кінокомпанію за $3,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатший китаєць купив кінокомпанію за $3,5 млрд

Фондовий ринок
966
Найбільша китайська компанія Dalian Wanda Group найбагатшого бізнесмена Китаю Ван Цзяньлінь (№29 у глобальному рейтингу мільярдерів Forbes, статок $24,2 млрд) купила за $3,5 млрд контрольний пакет американської кінокомпанії Legendary Entertainment.
На прес-конференції в Пекіні Ван Цзяньлінь зазначив, що він придбав кінокомпанію, що випустила в світ такий блокбастер, як «Парк Юрського періоду», щоб отримати права на інтелектуальну власність студії і володіти її фільмами. Мільярдер повідомив, що об’єднає кіностудію зі своїми кіноактивами в Китаї і виставить об’єднану компанію на IPO.
Dalian Wanda Group вже є найбільшим оператором кінотеатрів у світі, купивши в 2012 році другу за розміром у США мережа кінотеатрів AMC Entertainment Holdings Inc за $ 2,6 млрд. Група також володіє австралійською групою кінотеатрів The Hoyts Group і є найбільшим оператором кінотеатрів у Китаї.
Кінокомпанія Legendary Pictures була заснована в 2000 році. За 15 років компанією були зняті такі блокбастери, як «300 спартанців», «Бетмен: Початок», «Інтерстеллар» і «Світ юрського періоду».
61-річний Ван Цзяньлінь займається бізнесом з кінця 1980-х, до цього він служив в армії і працював чиновником. В даний час він контролює багатогалузевий холдинг Dalian Wanda Group.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас