Дніпропетровськ відмовився від закупівлі 10 тролейбусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровськ відмовився від закупівлі 10 тролейбусів

Казна та Політика
1128
Комунальне підприємство “Дніпропетровський електротранспорт” скасувало тендерні торги із закупівлі 10 нових тролейбусів, оголошені в червні 2015 року, в ході яких виникли розгляду в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) переможців та учасників тендеру.
Згідно з інформацією на порталі держзакупівель, торги відмінено 29 грудня 2015 у зв’язку “з неможливістю усунення порушень, які виникли через порушення законодавства”.
Тролейбуси планувалося закупити до кінця 2015 року.
Дніпропетровськ намагався закупити 10 тролейбусів ще з березня 2015 року та спочатку в рамках двох тендерів акцептував пропозиції ТОВ “Дуотранс” (Дніпропетровськ). При цьому до торгів не була допущена “СТГ Інженерінг” (представляє тролейбуси ЛАЗ) через невідповідність вимогам тендерної документації.
Однак ці рішення тендерного комітету були оскаржені в АМКУ учасником тендеру автозаводом “Богдан Моторс”. У результаті 25 червня “Дніпропетровський електротранспорт” оголосив новий тендер, в рамках якого 3 серпня акцептував пропозицію “СТГ Інженерінг” на 29,8 млн грн.
У тендері, крім “СТГ Инженеринг” і ТОВ “Дуотранс”, брали участь також ТОВ “УкрПасТех” (ціна пропозиції – 42,3 млн грн), автозавод АК “Богдан Моторс” (36,9 млн грн), Чернігівський автозавод (46, 35 млн грн).
Проте договір з переможцем підписаний не був. 2 вересня тендерний комітет акцептував пропозицію ТОВ “Дуотранс” на 35,97 млн грн.
Це рішення “СТГ Інтженерінг” знову оскаржив в АМКУ, який зобов’язав замовника скасувати всі рішення після розтину тендерних пропозицій. У листопаді його тендерна пропозиція знову було акцептовано, а послідувала скарга “Дуотранса” в грудні була відхилена.
ТОВ “Дуотранс”, засноване в 2005 році топ-менеджерами ЗАТ “Літан” – колись ексклюзивного постачальника тролейбусів виробництва ВО “Південмаш”, було також офіційним дилером російського тролейбусного заводу “Тролза”.
За даними українських ЗМІ, “Дуотранс” представляє на тендер тролейбуси в кузові МАЗ, є, по суті, продуктом великовузлового складання на площах “Південмашу”.
“Сіті Транспорт Груп” (СТГ) – керуюча компанія ТОВ “Львівські автобусні заводи”.
В даний час завод у Львові, що випускав автобуси і тролейбуси, продукцію не виробляє.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас