Чиновники Дніпропетровської області завдали державі майже 1 млн грн збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники Дніпропетровської області завдали державі майже 1 млн грн збитків

Кримінал
606
У Дніпропетровській області чиновники райдержадміністрації без проведення тендеру уклали договори на заміну вікон у 33-х школах Новомосковського району, чим завдали державі майже мільйон гривень збитків.
Про це повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції України.
Наприкінці листопада 2015 роки без проведення тендеру посадовці райдержадміністрації уклали договори на заміну вікон з трьома підприємствами на загальну суму понад 3 мільйони гривень.
Залежно від кількості шкіл товариства отримали на свої рахунки частину грошей, зазначених у договорах. Загальна сума виділених з бюджету коштів становить майже 1,3 мільйона гривень.
Працівники Управління захисту економіки НП України в Дніпропетровській області також встановили, що ціна одного пластикового вікна складає 12500 гривень, що вдвічі більше їх ринкової вартості.
Таким чином, своїми діями посадові особи районної державної адміністрації завдали місцевому бюджету збитків на суму 900 000 гривень.
В рамках кримінального провадження, відкритого за ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, проводяться слідчо-оперативні заходи.
Правоохоронці встановлюють коло осіб, які також можуть бути причетні до скоєння цього правопорушення.
За зловживання владою посадовим особам загрожує покарання у вигляді арешту на строк до 6-ти місяців або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років , зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас