Верховна Рада в лютому перегляне держбюджет, - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада в лютому перегляне держбюджет, - депутат

Казна та Політика
540
Вже в лютому планується переглянути державний бюджет на 2016 рік, повідомляє прес-служба партії “Блок Петра Порошенка”.
“Бюджет будемо переглядати. Я незадоволений тим, що Міністерство фінансів України наполовину урізав кошти, які повинні були дати Прикордонній службі”, – передає прес-служб слова народного депутата Андрія Антонищака.
Він також висловив стурбованість скороченням заробітної плати військовим і витрат на озброєння.
“Вони (уряд – ред.) в черговий раз показали свою неспроможність, коли комітетський корпус за них допрацьовував Податковий кодекс. Я хочу заспокоїти Прикордонну службу: ми цей бюджет будемо переглядати вже в лютому. Внесемо правки. Один місяць максимум – і ми побачимо, як він буде виконуватися “, – заявив А.Антоніщак.
Депутат зазначив, що в прийнятому Податковому кодексі є один плюс – це компроміс між комітетом з питань податкової та митної політики і Мінфіном щодо зниження єдиного соціального внеску.
“Дві третини поправок, які ми подавали, допрацьовував комітет. В даний час подивимося, як цей Податковий кодекс буде працювати, оскільки там є дуже революційні речі, зокрема, майже в два рази знижений ЄСВ (єдиний соціальний внесок – ред.), також є деяке зниження податків. Ми зафіксували певні пільги для підприємців. Крім того, зараз депутати паралельно працюють над створенням реформаторського Податкового кодексу, який буде ультраєвропейским і сучасним “, – підкреслив А.Антоніщак.
Він додав, що серед основних вимог МВФ – дефіцит бюджету не більше 3,7 млрд грн і боротьба з корупцією.
“Незабаром ми представимо МВФ законопроект про Національну митну службу. На сьогодні основне завдання митниці – не збиралися податки а прозоро переміщати товари через кордон, боротьба з контрабандою”, – резюмував депутат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас