Уряд пропонує приватизувати чи реорганізувати Держзембанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує приватизувати чи реорганізувати Держзембанк

Аграрний ринок
313
Кабінет міністрів пропонує парламенту здійснити заходи щодо реорганізації чи приватизації Державного земельного банку через Фонд державного майна.
Відповідний законопроект № 3733 зареєстрований у парламенті 28 грудня 2015
Згідно з пояснювальною запискою, зараз Держзембанк знаходиться в стані ліквідації, але її альтернативою є реорганізація або приватизація з метою продажу держпакету акцій потенційним інвесторам. Це дозволить повернути кошти до державного бюджету, за рахунок яких був сформований статутний капітал банку, залучити додаткові інвестиції у вітчизняний АПК.
Як повідомлялося, Верховна Рада 17 червня 2014 вирішила ліквідувати Держзембанк.
Держзембанк був створений для реалізації нових механізмів агрокредитування і забезпечення аграріїв доступним фінансуванням. Попередній уряд вніс в його статутний капітал 120 млн грн, а для внесення в капітал банку земельних ділянок сільгосппризначення необхідно було прийняття змін до Земельного кодексу України.
Передбачалося, що банк буде забезпечувати управління землями сільськогосподарського призначення державної власності і виконувати функції з реалізації державних кредитних програм, насамперед для середнього та малого бізнесу в сільській місцевості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас