Рада поставила під загрозу скасування віз з ЄС цього року, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада поставила під загрозу скасування віз з ЄС цього року, - нардеп

Казна та Політика
3222
Верховна Рада в процесі доопрацювання закону про держбюджет на 2016 рік відклала на рік – до 1 січня 2017 – введення нової системи фінансового контролю державних службовців, що передбачає декларування всіх активів в електронному вигляді, повідомив призначений урядом членом Національного агентства із запобігання корупції (НАПКА), народний депутат фракції “Блок Петра Порошенка” Віктор Чумак.
“Саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАПКА, є нашим головним зобов’язанням перед ЄС в частині отримання безвізового режиму”, – написав депутат у своєму блозі в Facebook в понеділок.
Він зазначив, що цей пункт був доданий в урядовий проект держбюджету і про нього ніхто не чув в залі Ради. “Не впевнений, що чули про нього і на засіданні (бюджетного) комітету, але це перевіримо за стенограмою”, – додав В.Чумак.
Він пояснив, що під електронне декларування повинні були потрапити і наявні цінності, та готівкові кошти. “Саме оцінювання активів має стати основою для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок способу життя”, – підкреслив В.Чумак.
Зазначений ним у Facebook додатковий пункт прикінцевих положень закону про держбюджет-2016 міститься в пропозиціях парламентського бюджетного комітету від 24 грудня, які розміщені на сайті Верховної Ради. Президент Петро Порошенко 31 грудня вже підписав закон про держбюджет, прийнятий вночі 25 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас