АМКУ оштрафував власника банку "Аркада" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував власника банку "Аркада"

Кримінал
1558
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував фізособу – власника банку “Аркада” за опосередковане придбання через ТОВ “Компанія розвитку будівництва” (обидва – Київ) контролю над фінустановою без відповідного дозволу відомства та надав дозвіл на таку концентрацію, повідомляється в прес-релізі АМКУ.
Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) 30 грудня повідомив про те, що визнав Костянтин Паливода власником 69% в банку “Аркада”.
Згідно з повідомленням АМКУ, сума штрафу склала 20,4 тис. грн.
Раніше повідомлялося, що Антимонопольний комітет 23 грудня дозволила фізичній особі – українцю опосередковане придбання акцій банку “Аркада” через ТОВ “Розвиток і перспективи” і “Столиця-Капітал-Інвест” (усі – Київ), що забезпечує перевищення 25% в статутному капіталі фінустанови.
За останньою інформацією на сайті НБУ про структуру власності банку від 12 листопада 2015 року, сукупне участь К.Паливоди у банку становило 69,1687% (через ТОВ “Нові будівельні матеріали”), В.Поляченко (через ТОВ “Нові будівельні матеріали”) – 12,2582%, Еріксен Ванагелс (громадянин Латвії, через ТОВ “Розвиток і перспективи”), Олександра Архипова (через ТОВ “Столиця-Капітал-Інвест”), Євгенія Сущева (через ТОВ “Інвестиції в майбутнє”) – по 9,998% .
АКБ “Аркада” створений в 1993 році. ТОВ “Компанія розвитку будівництва” до 1 січня 2015 володіло 49,3870% акцій банку, ТОВ “Фірма “Девелопер” – 13,7202%, а найбільшими бенефіціарами банку були вказані глава його правління Костянтин Паливода, а також помер в 2012 році Володимир Поляченко – екс-президент холдингової компанії “Київміськбуд”, з якою активно працював банк “Аркада” в рамках затвердженого законом експерименту по житловому будівництву.
Банк в 2015 році неодноразово змінював інформацію про свою структуру власності, а також публікував у ЗМІ оголошення про необхідність надання спадкоємцями В.Поляченко документів для погодження набуття ними істотної участі в банку.
Як у вересні повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” глава Національного банку України Валерія Гонтарєва, власник банку “Аркада” має намір вирішити проблему його непрозорою акціонерною структурою. Інші проблеми, за її словами, у цієї фінустанови відсутні.
За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року з розміром загальних активів банк “Аркада” займав 40-е місце (2,988 млрд грн) серед 123 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас