Полторак: Бюджетом на рік задоволений, але для реформ треба більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полторак: Бюджетом на рік задоволений, але для реформ треба більше

Казна та Політика
410
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що задоволений бюджетом відомства на 2016 рік, але зазначив, що армії грошей ніколи не буде достатньо. Про це він сказав в інтерв’ю “Українським новинам”.
“Бюджет цього року дуже хороший, якщо враховувати попередні роки. Але для того, щоб проводити серйозні реформи, потрібні великі гроші. Реформа Збройних сил – найдорожча сьогодні реформа. Економіка не може дозволити такі витрати”, – зазначив міністр.
“Сказати, що армії вистачає на все грошей, – це обдурити самого себе. Армії ніколи грошей не вистачить, буде завжди мало. Це при тому, що бюджет на цей рік хороший і я задоволений ним. Ми виходимо десь на 55 млрд гривень. Це значне збільшення, яке дозволить і забезпечити підготовку особового складу Збройних сил, і розвивати техніку”, – додав він.
На запитання, чи передбачає бюджет Міноборони збільшення зарплат для військових і чи збільшиться фінансове забезпечення міністра оборони, Полторак зазначив: “Ви знаєте, я отримую 18 тис. гривень. Але якби я ставив перед собою завдання заробити гроші, то я точно пішов би не в армію”.
“Мій син, наприклад, програміст і отримує в рази більшу зарплату, ніж я. У нинішній ситуації гроші – не головне, особливо коли триває війна. 18 тис. гривень – це невелика сума, але рівень тієї зарплати, яку отримують всі інші військові, не дає мені морального права вимагати більше”, – зазначив він.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас