У КНР підтвердили, що будують другий авіаносець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КНР підтвердили, що будують другий авіаносець

Світ
651
У китайському військовому командуванні підтвердили, що будують другий авіаносець для ВМС, передає в четвер агентство АП.
“Після розгляду ряду факторів, відповідні відомства провели роботи з проектування другого китайського авіаносця. Зараз ведеться подальше проектування та будівництво”, – заявив представник міністерства оборони КНР Ян Юйцзюнь, слова якого наводить агентство.
Передбачається, що водотоннажність нового корабля, який буде побудований в портовому місті Далянь, складе 50 тис. тонн. авіаносець НЕ буде оснащений атомної руховою установкою. На кораблі можна буде розміщувати палубні винищувачі J-15 та інші літаки.
Ян Юйцзюнь підкреслив, що при будівництві будуть використані виключно китайські технології, але з урахуванням досвіду, отриманого при роботах над першим авіаносцем ВМС КНР.
В даний час у розпорядженні китайських військових знаходиться один авіаносець – “Ляонін”. Він був придбаний в України в 1998 році, потім модернізований. Корабель був введений в бойові ряди ВМС КНР у вересні 2012 року.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас