Акції компанії Уоррена Баффета в 2015 р демонструють найгіршу динаміку за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції компанії Уоррена Баффета в 2015 р демонструють найгіршу динаміку за 6 років

Фондовий ринок
263
Акції інвестиційної компанії Уоррена Баффета Berkshire Hathaway з початку року впали на 11%, тоді як індекс Standard & Poor’s виріс на 1%. Така різниця є найгіршою з 2009 року, пише Financial Times.
Наголошується, що 2015 рік для У.Баффета став 50-м на посаді глави компанії. За цей час папери Berkshire завершили рік в мінусі лише 11 разів.
Серед негативних факторів для акцій Berkshire аналітики виділяють головний – падіння цін на сировину. Незважаючи на те, що в портфелі інвестицій компанії немає нафтогазових активів, її залізничний бізнес перевозить нафту, вугілля і сільськогосподарські продукти, а промисловий підрозділ випускає продукцію для нафтогазової галузі.
Крім того, слабкі показники страхового бізнесу Berkshire в середині року почасти також пояснюються низькими цінами на паливо, вважає аналітик Edward Jones Джим Шенехен. Дешевий бензин стимулює ріст автомобільного руху, а значить, і збільшення числа аварій і страху-вих виплат, зазначив він.
Також Berkshire постраждала від падіння капіталізації двох компаній, акції яких мають найбільшу вагу в її портфелі: American Express, яка втратила 24%, і IBM (мінус 13%).
Разом з тим операційні показники інвесткомпанії далеко не такі погані: чистий прибуток Berkshire за три квартали 2015 підвищилася на 18% в річному вираженні, до $18,6 млрд, а вартість активів зросла на 3,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас