«Воля» купила бездротову мережу, може запустити громадський Wi-Fi по всій Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Воля» купила бездротову мережу, може запустити громадський Wi-Fi по всій Україні

Фондовий ринок
2184
Компанія «Воля» купила оператора бездротового зв’язку «Норматек Інк» і стала його єдиним акціонером, повідомляє портал з посиланням на Liga.net. Офіційно угоду в компанії поки ніяк не коментують; за словами глави «Норматек» Володимира Шалейко, операція буде закрита на початку 2016 року. Суму угоди не називають, але президент компанії SV Consulting Олег Стефанюк, якого цитує видання, вважає, що це цифра – в межах статутного фонду компанії (23,6 млн грн).
Зараз «Норматек» належить загальнонаціональна ліцензія в діапазоні 5,5 ГГц, а також смуга під мультисервісний радіодоступ в Києві в діапазоні 10,5 ГГц. Ця ліцензія теж була загальноукраїнською, але від регіонів довелося відмовитися після того, як Кабмін підвищив плату за радіочастоти.
За інформацією видання, «Норматек» купили через ліцензії в 5,5 ГГц. З її допомогою «Воля» може запустити великий маркетинговий проект – громадський Wi-Fi по всій країні.
Якщо так, то це буде не перший випадок, коли кабельний провайдер запускає радіомережі. Нещодавно «Тріолан» заявив, що виграв тендер по забезпеченню доступу через Wi-Fi у всіх лікарнях Києва. Він буде безкоштовним, але при вході в мережу потрібно буде переглянути рекламу.
Нагадаємо, раніше інтернет-провайдер Tenet оголосив про запуск безкоштовної Wi-Fi-мережі в Одесі, а також у містах Південний, Білгород-Дністровський та Іллічівськ. Раз на 15 хвилин безкоштовного доступу до мережі провайдер буде показувати рекламний блок.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас