ДФС накрила конвертцентр, який працював під виглядом благодійних організацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС накрила конвертцентр, який працював під виглядом благодійних організацій

Кримінал
401
Правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, що працює під виглядом благодійних організацій.
“Три людини, жителі Києва та Одеси, взявши в пособники чотирьох помічників, протягом 2015 під виглядом 12 благодійних організацій отримували з-за кордону жіноче взуття. Проте надалі зазначена гуманітарна допомога не доходила до людей, які перебувають у скрутному становищі, а поширювалася через ринки по всій території України. Ніяких податків при митному оформленні отриманих товарів підприємці не платили”, – повідомляє прес-служба головного управління Державної фіскальної служби України в Харківській області.
В рамках кримінального провадження за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків і зборів) Кримінального кодексу України, працівники податкової міліції провели 23 обшуку в офісних і складських приміщеннях, які використовувалися учасниками конвертаційного центру. Були виявлені і вилучені печатки і штампи благодійних організацій, банківські платіжні картки, комп’ютерна техніка та грошові кошти на загальну суму 1,27 млн. грн. Крім цього, вилучено понад 131 тис. пар жіночого взуття на загальну суму понад 60 млн. грн, яка під виглядом гуманітарної допомоги потрапила на територію України.
В даний час вирішується питання про накладення арешту на отримані кошти і товарно-матеріальні цінності. Слідство триває.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас