ОПЗ припинив виконання договору з австрійською фірмою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЗ припинив виконання договору з австрійською фірмою

Кримінал
498
У ході розслідування кримінального провадження за фактами зловживань службовими особами ПАТ “Одеський припортовий завод” (ОПЗ) компанія припинила виконання договору з австрійською фірмою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.
ОПЗ відмовився від виконання договору переробки давальницької сировини (толінгу) з австрійською компанією. Підприємством виконано 5% від загального обсягу робіт, обумовленого договором, тобто перероблено лише 27 млн куб. м газу, замість запланованих 500 млн куб. м сировини.
У прокуратурі нагадують, що в травні цього року державою до складу керівництва заводу введений і наділений повноваженнями управляти фінансовою та зовнішньоекономічною діяльністю особи, які раніше не мали відношення до діяльності підприємства.
Згодом саме вони уклали з новими іноземними фірмами ряд договорів про використання потужностей підприємства для присвоєння надприбутків, які мали надходити до Державного бюджету України. У тому числі 22 жовтня 2015 договір про переробку давальницької сировини (толінгу) з австрійською фірмою.
Відзначимо, в листопаді 2015 р ЗМІ з’явилася інформація, що австрійська компанія Antra GmbH, з якою Одеський припортовий завод уклав контракт на постачання газу, пов’язана з нардепом від “Народного фронту” Миколою Мартиненком.
Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро (НАБ) України відкрило дві справи проти Миколи Мартиненка.
Так, розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК “Енергоатом” обладнання у чеського АТ Skoda JS, а також за фактом закупівлі ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” уранового концентрату в австрійського STEURMANN
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас