Експерт спрогнозував курс долара на Новий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт спрогнозував курс долара на Новий рік

Валюта
5148
У період новорічних свят знижується ділова активність. Під час різдвяних свят не працювала банківська система США, а тому експортери не могли завезти валюту в країну, і пропозиція різко знизилася. Про це заявив провідний експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Андрій Шевчишин.
“Зараз ми будемо перебувати в діапазоні 24 гривень, плюс-мінус спостерігатимуться коливання в 30-50 копійок. Навряд чи Нацбанк допустить більш сильні відхилення”, – уточнив експерт.
Щодо скасування валютних обмежень, Шевчишин припускає, що це вимога МВФ.
“Обмеження необхідні, щоб збалансувати валютний ринок. Можливість їх зняття з’явиться після формування достатнього запасу в резервах”, – додав експерт.
Експерт зазначає, що зараз склалася ситуація різкого зниження пропозиції. Обвалився експорт, економіка впала більш ніж на 10%.
“У таких умовах приплив валюти знизився максимально, в той час як інфляційні, військові та політичні ризики стали сприяти зростанню попиту на валюту”, – сказав Шевчишин.
Раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва також заявила, що прогноз курсу валют на рівні 24,1 грн / дол., закладений у держбюджет-2016, є реалістичним, проте в НБУ усвідомлюють ризики. За її словами, ризиком зниження курсу гривні є погіршення зовнішньої кон’юнктури світових ринків – зниження цін на сталь і зернові, а також цикл підвищення ставок, розпочате Федеральною резервною системою США, що створює тиск на валюти країн, що розвиваються і складності з позиками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас