Яресько обіцяє нелегкий початок 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько обіцяє нелегкий початок 2016 року

Казна та Політика
3702
Фінансування видатків держбюджету-2016 на початку року буде проблематичним. Про це повідомила сьогодні міністр фінансів Наталя Яресько в ефірі телеканалу “112 Україна”.
“Ми очікуємо, що початок нового року з точки зору фінансування бюджету буде не найлегшим. У той же час ми впевнені в реалістичності прийнятого бюджету і будемо робити все, щоб повністю його виконати”, – сказала вона.
За словами Яресько, проблеми з виконанням держбюджету-2016 пов’язані з відмовою депутатів Верховної Ради із правлячої більшості прийняти урядовий варіант податкової реформи.
“Нарешті, в тому, що ми втратили у ВР, є ще кілька негативних наслідків для бюджету. Насамперед я маю на увазі той факт, що ми знизили доходи, одночасно не забезпечивши зниження податків за кількома напрямками і по розширенню податкової бази, на які ми сподівалися спочатку”, – підкреслила Н.Яресько.
Раніше прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що прийнятий держбюджет-2016 надалі скориговано. Н.Яресько повідомила, що експерти Міжнародного валютного фонду перевірять український держбюджет-2016 на відповідність вимогам МВФ, які є умовою для подальшого кредитування України.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас