Зарплати британців у 2016 р. зростуть на 2%, слабше від прогнозу влади - CIPD — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати британців у 2016 р. зростуть на 2%, слабше від прогнозу влади - CIPD

Світ
177
Зростання зарплат у Великобританії в 2016 році складе 2%, прогнозують експерти Інституту персоналу та кадрового розвитку (CIPD), а не 3,5%, як очікують Управління бюджетної відповідальності (OBR) і Банк Англії.
“Прогнози OBR і Центробанку видаються занадто оптимістичними, – говорить старший економіст CIPD Марк Бітсон. – Ми вважаємо, що зростання зарплат буде ближче до 2%, однак з урахуванням очікувань інфляції на рівні близько 1% британці зможуть відчути приріст коштів”.
Влада очікує, що суттєвим стимулом для зростання зарплат стане запровадження програми з підвищення зарплат в країні на рівень, що перевищує прожитковий мінімум. На даний момент мінімальна зарплата у Великобританії становить 6,7 (майже $10) фунта на годину для працівників старше 21 року, тоді як для того, щоб співробітник отримував прожитковий мінімум, вона повинна перевищувати 9,4 фунта на годину в Лондоні і 8,25 фунта в середньому по країні.
“Програма може збільшити середню зарплату по країні, але це буде короткочасним ефектом, – вважає М. Бітсон. – Зростання витрат роботодавців, яке вона в собі несе, обмежить їхню здатність збільшувати оплату праці згодом”.
Також аналітики прогнозують, що за 2016 рік у Великобританії з’явиться 500 тис. нових робочих місць і, як наслідок, безробіття знизиться до менш ніж 5% вперше за десятиліття.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас