Китайська фармкомпанія примудрилася загубити фінансову звітність за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська фармкомпанія примудрилася загубити фінансову звітність за 5 років

Світ
602
Зареєстрований на біржі в Гонконзі виробник ветеринарних препаратів China Animal Healthcare загубив фінансову звітність за п’ять років під час проведення судово-бухгалтерської експертизи, якої вимагали регулятори.
Як пише Financial Times, мабуть, це перший подібний випадок у корпоративній історії.
У прес-релізі China Animal стверджується, що раніше в грудні документи за поточний рік і чотири попередні переправлялися з архіву в головний офіс у Пекіні у вантажному автомобілі, який був викрадений, поки водій обідав.
Кількома днями пізніше поліція виявила вантажівку в місті Баодін на північному сході Китаю, але фінансових звітів у ньому не було. China Animal зазначає, що “ймовірність їх повернення невисока”. Разом з тим компанія заперечує, що до зникнення якимось чином могли бути причетні її працівники або керівники, і додає, що “підозрілих осіб в ході інциденту не виявлено”, а місцева поліція говорить про велике поширенння крадіжок і угонів у регіоні.
Торги акціями China Animal, ринкова капіталізація якої складає близько $1,3 млрд, були припинені ще в березні, коли вона не встигла вчасно опублікувати звітність за 2014 рік. Відтоді проблеми компанії тільки множилися.
У жовтні китайські влада відкликала низку дозволів на виробництво препаратів China Animal через побоювання надмірного забруднення навколишнього середовища. Гонконгська фондова біржа наполягає на проведенні судово-бухгалтерської експертизи у зв’язку зі звинуваченнями стосовно співробітників фармкомпанії в порушеннях.
Американська фармкомпанія Eli Lilly, що володіє 20% China Animal через одну з “дочок” – Elanco, висловила стурбованість у зв’язку з подіями в китайській компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас