Запуск в серію літаків Mitsubishi відкладено на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск в серію літаків Mitsubishi відкладено на рік

Технології&Авто
669
Першу поставку японського регіонального літака MRJ (Mitsubishi Regional Jet) перенесено з другого кварталу 2017 року приблизно на рік.
Як пояснили в компанії Mitsubishi Aircraft Corporation, льотні випробування прототипу, що стартували в листопаді, підтвердили відповідність заявленим характеристикам лайнера, проте існують завдання, які необхідно вирішити.
Зокрема, однією з причин перегляду графіка стали зміни в тестовій програмі, яку довелося продовжити. Це рішення було прийнято за підсумками аналізу, проведеного спільно з американськими фахівцями. Крім того, на графіку проекту відбилися і переговори з партнерами. Додаткові подробиці у компанії не розкривають.
За результатами проведених раніше статичних випробувань авіабудівник займається міцнісними питаннями конструкції фюзеляжу і модернізацією програмного забезпечення. У Mitsubishi визнали, що спочатку були поставлені занадто оптимістичні терміни проходження всіх випробувань, які в підсумку зайняли більше часу, ніж очікувалося.
В подальшому по мірі наближення до сертифікації в Mitsubishi обіцяють конкретизувати терміни передачі першої машини. “В даний час у нас достатньо літаків для задоволення існуючого попиту і планів розвитку маршрутної мережі”, — прокоментував відстрочку представник стартового замовника MRJ — японської авіакомпанії ANA (All Nippon Airways).
Крім терміну поставок неодноразово змінювалася і дата першого польоту дослідного зразка. Для прискорення процесу було вирішено, що льотні випробування йтимуть паралельно в Японії і США. Втім, ці тести в Північній Америці поки не почалися.
За даними на листопад 2015 року, японський виробник отримав від шести авіакомпаній 223 тверді замовлення та 184 опціони на новий літак. Всього в даний час триває робота над двома версіями MRJ. Версія MR-J90, прототип якої вже проходить випробування, буде здатна вмістити близько 88 пасажирів, тоді як MRJ-70 — 76 осіб. Випробування другого типу заплановані на більш пізній час.
Незважаючи на перенесення програми Mitsubishi Aircraft Corporation вже задумалася про створення версії MRJ підвищеної місткості, яка зможе перевозити до 100 пасажирів.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас