ОПЕК прогнозує, що в 2040 році частка електромобілів складе всього 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК прогнозує, що в 2040 році частка електромобілів складе всього 1%

Технології&Авто
1738
Не варто покладати особливих надій на те, що вихід «витривалих» електромобілів на кшталт Chevy Bolt і Tesla Model 3 кардинально і швидко змінить ситуацію на світовому автомобільному ринку.
Саме це хоче сказати громадськості останній щорічний звіт Організації країн експортерів нафти (ОПЕК) «Світовий нафтовий прогноз 2015» («World Oil Outlook 2015»). У документі йдеться, що в 2040 році частка автомобілів, що використовують для роботи викопні енергоносії, складатиме 94%.
Укладачі звіту прогнозують, що в 2040 році частка повністю електричних автомобілів буде становити всього 1%. При цьому клас гібридних автомобілів, які, на думку організації, в основному представлений бензиновими моделями, займе 14% ринку.
ОПЕК прогнозує, що без технологічного прориву на ринку батарей електричним автомобілям не вдасться захопити значну частку ринку в найближчому майбутньому. Організація також вважає, що моделям на водневих паливних елементах і зрідженому природному газі також не отримають широкого поширення через відсутність розвинутої інфраструктури і високу вартість.
В ОПЕК визнають, що продажі гібридних автомобілів збільшаться, а самі автомобілі стануть більш ефективними. Очікується також, що протягом наступних 25 років попит на нафту зростатиме завдяки ринкам, що стрімко розвиваються, таких як Китай і Індія.
Звісно, ОПЕК зацікавлена у подальшому збільшенні світових обсягів споживання нафти, тому і її прогнози варто сприймати з неабиякою часткою скепсису. Було б дуже дивно, якби ОПЕК не намагалася всіляко применшити роль електромобілів у майбутньому автомобільної індустрії, чи не так? Потрібно сказати, якщо навіть відкинути упередженість, то прогнози ОПЕК у будь-якому випадку є дуже недалекоглядними.
Що ж стосується технологічних проривів у сфері акумуляторних батарей, тут можна було хоча б згадати «Гігафабрику» Ілона Маска, про яку укладачі звіту «випадково» забули згадати, або ж розробки в напрямку літій-повітряних батарей.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас