Bloomberg: Наступаючий рік дає слабку надію знеціненим в 2015 р валютам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg: Наступаючий рік дає слабку надію знеціненим в 2015 р валютам

Валюта
1494
Прогноз для ряду валют, які цього року знецінилися найсильніше слідом за обвалом сировинних ринків, поступово поліпшується, повідомляє агентство Bloomberg.
Опитані Bloomberg аналітики прогнозують зміцнення валют, що залежать від динаміки цін на нафту. Разом з тим девальвація валют, які залежать від котирувань кольорових металів, включаючи чилійський песо і перуанський сіль, може продовжитися.
Канадський долар, для якого цей рік виявився гіршим більш ніж за десятиліття, може відновитися слідом за ринком нафти. При цьому австралійський і новозеландський долари будуть дешевшати, так як, згідно з прогнозами, центробанки цих країн мають намір знизити процентні ставки, щоб підштовхнути економічне зростання.
Хоча уповільнення економічного зростання в Китаї залишається негативним фактором для країн-експортерів сировини, ознаки стабілізації в КНР і прояснення ситуації з можливими термінами підвищення процентних ставок у США, ймовірно, дозволять сировинним ринкам в наступному році трохи відіграти падіння цього року – наймасштабніше за сім років.
За оцінками експертів, нафта, зернові та соя-боби націлені на зростання в наступному році, тоді як золото та інші дорогоцінні метали дещо подешевшають або залишаться приблизно на поточному рівні.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас