Екс-міністр економіки пояснив, на чиї вуха розраховані заяви Яценюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр економіки пояснив, на чиї вуха розраховані заяви Яценюка

Казна та Політика
7069
Всю податкову реформу прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько можна назвати одним великим фейком.
Про це розповів колишній міністр економіки України Сергій Терьохін.
На думку економіста, уряд займається маніпуляцією податковими ставками, які, в кращому випадку, нічого не змінюють.
“Якщо раніше був хоч якийсь стимул платити до Пенсійного фонду, то тепер і цього немає. Сьогодні найманий працівник і роботодавець знаходяться на одній стороні барикад – для всіх вигідніше зарплати в конверті. Ніхто не буде виходити з тіні”, – запевнив Терьохін.
Екс-глава Мінфіну вважає, що щоб розвести інтереси роботодавця і працівника, потрібно вводити персональний пенсійний рахунок. “Працівник буде платити на рахунок, а роботодавець взагалі не повинен нікуди платити. Ось тоді інтереси роботодавця і працівника розійдуться”, – сказав Терьохін.
На переконання Терьохіна, Яценюк пішов простим шляхом – просто вводить податки на пенсії.
“Правильно сказав Пинзеник: сьогодні нам можна скасовувати Пенсійний фонд як такий. Цей фонд не може мати дефіцит, бо тоді він не фонд. У нас дефіцит Пенсійного фонду на дві третіх закривається з бюджету”, – зазначив економіст.
“Вся риторика Яценюка, в кінцевому рахунку, працює на вуха МВФ, тільки для того, щоб отримати наступний кредит”, – підсумував Терьохін.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас