Нацбанк встановив нові терміни затвердження планів капіталізації ТОП-20 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк встановив нові терміни затвердження планів капіталізації ТОП-20 банків

Кредит&Депозит
750
Національний банк України (НБУ) переніс терміни затвердження планів капіталізації перших 20 банків на місяць: першої десятки – з 1 січня на 1 лютого 2016 року і другої десятки – з 1 лютого на 1 квітня 2016 року, повідомив регулятор на веб-сайті в четвер ввечері .
Відповідне рішення закріплене постановою Національного банку № 923 від 23 грудня 2015 року.
Згідно з постановою, з урахуванням нових строків затвердження планів докапіталізації, внесено зміни в графік залучення капіталу та приведення економічних нормативів до встановлених значень. Зокрема, банки першої десятки мають забезпечити позитивне значення капіталу до 1 квітня 2016 року, другої десятки – до 1 травня 2016 року.
Крім того вищевказані банки повинні забезпечити значення достатності регулятивного капіталу на рівні не менше 5% – до 1 вересня і 1 жовтня 2016 року відповідно.
“Ми завершили діагностичне обстеження першої двадцятки банків і надали їм звіти з нашими висновками, на підставі яких банки зобов’язані розробити програми капіталізації або плани реструктуризації. Банки вже активно залучають додатковий капітал, однак це складний і тривалий процес. Після консультацій з банками було прийнято рішення надати їм більше часу для розробки та виконання програм капіталізації. Таке рішення було погоджено з Міжнародним валютним фондом”, – зазначив перший заступник голови центробанку Олександр Писарук, слова якого цитує прес-служба.
Як повідомлялося, Нацбанк 24 квітня 2015 року почав новий раунд діагностичного обстеження 20 провідних банків України, на частку яких припадає 80% активів сектора. Згідно з програмою розширеного фінансування EFF з МВФ результати щодо 10 найбільших фінустанов повинні були бути доступні в кінці серпня, наступних 10 – наприкінці жовтня цього року. Після отримання від Нацбанку остаточної оцінки потреби в капіталі банки повинні були підготувати плани капіталізації протягом трьох місяців.
Однак НБУ повідомив, що очікує завершення стрес-тестування 20 найбільших банків і надання ними планів з рекапіталізації в кінці листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас