ЄБРР виділить ще EUR 6 млн на усунення транспортних обмежень у Львові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить ще EUR 6 млн на усунення транспортних обмежень у Львові

Казна та Політика
352
Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) затвердила розширення підписаного в 2013 році проекту розвитку швидкісного трамвайного руху в місті Львові.
Згідно прес-релізу банку, новий кредит у сумі EUR6 млн буде спрямований на реконструкцію каналізаційної інфраструктури, моста, а також будівництво нової розв’язки.
“Первинною метою цього проекту було з’єднання житлового масиву Сихів, в якому проживає близько 150 тис. львів’ян, з центром міста новим трамвайним маршрутом. Виділені ЄБРР додаткові кошти важливі для реконструкції каналізаційного колектора на проспекті Червоної калини та моста по вулиці Хуторівка, які зараз створюють значні обмеження для реалізації проекту швидкісного трамвайного руху “, – наголошується в повідомленні.
Ці кошти також будуть використані для будівництва нового з’їзду, який забезпечить можливість безпечного здійснення лівого повороту з вулиці Хуторівка на проспект Червоної калини в північному напрямку.
Призначенням наданого ЄБРР першого кредиту у розмірі EUR6 млн і паралельного інвестиційного гранту Міністерства довкілля Німеччини у розмірі EUR5 млн був розвиток трамвайної мережі в місті Львові, підвищення надійності та ефективності екологічного громадського електротранспорту та інтенсивності його використання, що призведе до значного скорочення викидів від автотранспорту.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 15 грудня 2015 банк взяв зобов’язання з надання більш EUR11,7 млрд в рамках 354 проектів в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас