Тарифи на тепло в Україні розраховуються з проблемами, – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на тепло в Україні розраховуються з проблемами, – експерт

Особисті фінанси
2017
У цьому році початок опалювального сезону відчутно вдарив по кишенях українців, оскільки людям доводиться оплачувати чималі рахунки.
У столиці лічильники тепла поставили у більшості багатоповерхівок. Однак днями там з’явилися оголошення – суми в платіжках за тепло перерахують, адже в листопаді людям порахували витрати за нормативом – 16,14 грн за метр.
У Дніпропетровську ціна на опалення за нормативом складає більше, ніж у Києві – близько 18 гривень. А в Краматорську вартість рекордна – 26 гривень.
За словами екс-міністра з питань житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка, нормативи на тепло можуть і повинні відрізнятися у різних містах. Але нинішня різниця експерту незрозуміла.
“У кожному місті має з’явитися свій тарифний омбудсмен – захисник прав споживачів. І він не повинен призначатися мером. Треба, щоб діяла процедура вибору споживачами”, – говорить Кучеренко.
Єдиний вихід, за словами експерта, – скаржитися в органи місцевої влади, адже вони мають безпосередній стосунок до формування тарифів.
У свою чергу, працівники Міністерства регіонального розвитку пообіцяли, що тарифи на тепло для будинків без лічильників відтепер прив’яжуть до температури повітря на вулиці. На думку експертів, вартість повинна враховувати ще й вік будинку, його технічний стан і проект, за яким його побудували.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас