Китайський ровер виявив на Місяці новий тип ґрунту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський ровер виявив на Місяці новий тип ґрунту

Світ
946
Дослідники, які вивчають дані від китайського місяцеходу «Юйту» («Нефритовий заєць»), повідомили про виявлення на природному супутнику нашої планети грунту нового складу.
Автоматична станція «Чан’е-3» з ровером «Юйту» була запущена 1 грудня 2013 ракетою-носієм «Великий похід-3B». Посадка апарату на Місяці була здійснена 14 числа того ж місяця в Море Дощів. Це місце примітно тим, що знаходиться поряд з кордоном потоків лави з високим і низьким вмістом титану.
Як повідомляється, грунт в місці роботи «Юйту» за складом відрізняються від усього, що зібрали американські астронавти в 1969-1972 рр. під час програми «Аполлон» і радянські місяцеходи. Зокрема, в проаналізованих зразках зафіксовано середній вміст оксиду титану, чого раніше не зустрічалося. Крім того, отримані дані дозволяють говорити про досить велику концентрацію заліза.
Таким чином, вважають фахівці, Місяць може мати набагато більш складне минуле, ніж передбачалося раніше. Втім, з чим саме пов’язана наявність різних за складом порід на поверхні, вчені поки виразно сказати не беруться. Можливо, пролити світло на історію Місяця допоможуть майбутні автоматичні і пілотовані місії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас