Міністерство фінансів не має наміру відміняти державну гарантію вкладів Ощадбанку – офіційна заява — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів не має наміру відміняти державну гарантію вкладів Ощадбанку – офіційна заява

Казна та Політика
1028
Документ, який було оприлюднено в ЗМІ, як “Стратегія розвитку державних банків”, не є офіційним документом, не є погодженою чи ухваленою Міністерством фінансів Стратегією розвитку державних банків, та не відображає політику Міністерства фінансів та спеціальної робочої групи, що була створена з метою розробки такої Стратегії, щодо розвитку державних банків. Про це йдеться в офіційній заяві Мінфіну.
“З поміж іншого часові параметри, представлені в опублікованому документі, не відповідають дійсності. Також Міністерство фінансів України не має наміру відміняти державну гарантію вкладів Ощадного банку”, – зазначає міністерство.
Державна гарантія вкладів в Ощадному банку діє і закріплена на законодавчому рівні – ст. 57 закону. Жодних підстав щодо перегляду даного положення наразі не існує. Будь-які зміни цього положення можливі лише через внесення відповідних законодавчих змін та їх розгляду на найвищому державному рівні. Наразі Міністерство фінансів не вважає за потрібне внесення таких змін.
“Міністерство фінансів підтримує Ощадбанк та інші державні банки, та не буде здійснювати жодних кроків, що можуть зашкодити довірі вкладників та надійності державних банків”, – наголошується у повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас