Британська Crown Agents готова зайнятися українською митницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська Crown Agents готова зайнятися українською митницею

Казна та Політика
1256
Британська компанія Crown Agents після двомісячних переговорів з Міністерством фінансів України готова надати послуги у митному обслуговуванні.
Про це повідомив старший радник компанії Пол Річардс. “Наскільки ми знаємо, міністерство має прийняти якесь конкретне рішення до кінця року. Однак існує сумнів, що таке рішення буде прийнято”, – сказав він на форумі, присвяченому реформуванню митної системи, в Києві у вівторок.
У той же час він висловив готовність і бажання компанії швидко включитися в реальний процес реформування митниці.
Радник Сrown Agents розповів, що Мінфін звернувся в компанію для визначення потреб українських митних органів та сприяння у реформуванні митної системи.
Перша зустріч представників міністерства і компанії відбулася близько шести місяців тому. Після чого пройшли зустрічі з главою Державної фіскальної служби Романом Насіровим і керівництвом митниці.
За словами Річардса, в даний час Мінфін розробляє документ, в якому викладає свої погляди і потреби. У свою чергу компанія готується надати свої коментарі та пропозиції.
Він також зазначив, що Сrown Agents – не єдина компанія, до якої звернулося міністерство з даного питання
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював експеримент з передачі окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям. В управління будуть передані Закарпатська, Львівська, Волинська та Чернівецька митниці.
Яценюк вважає, що це посприяє активізації боротьби з контрабандою та збільшенню надходження доходів від роботи відомств, а також допоможе підготувати працівників до подальшої роботи у реформованій українській митниці.
Крім того, у квітні цього року глава фракції “Самопоміч” Олег Березюк заявив, що Кабмін позитивно сприйняв пропозицію передати управління українською митницею іноземним експертам, і прем’єр-міністр віддав доручення міністру економрозвитку і торгівлі детально опрацювати таку можливість.
У середині червня Березюк повідомив, що компанія з Великобританії зацікавилася ідеєю отримати в управління українську митницю.
“Була пропозиція віддати митницю під контроль або аутсорс на півтора року аутсорсинговим компаніям Німеччини, Британії, Швейцарії. Так от, за допомогою посольства Британії, у співпраці з комітетом, є компанія, яка це робить у світі дуже успішно”, – сказав він на засіданні погоджувальної ради, не уточнивши назви компанії.
Сrown Agents – міжнародна девелоперська компанія з головним офісом у Великобританії, що спеціалізується на наданні допомоги урядам держав по всьому світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас