ЄБРР організував кредит Чернівцям на EUR 14 млн для модернізації системи теплопостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР організував кредит Чернівцям на EUR 14 млн для модернізації системи теплопостачання

Казна та Політика
117
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) і Фонд чистих технологій (ФЧТ) надали місту Чернівці пакет фінансування на суму до EUR14 млн для поліпшення послуг централізованого теплопостачання.
Як повідомляється в прес-релізі ЄБРР, фінансування зокрема надається комунальному підприємству теплопостачання “Чернівцітеплокомуненерго” і включає кредит ЄБРР на суму до EUR7 млн і кредит ФЧТ на суму EUR3 млн.
Крім цього, підприємство отримає інвестиційний грант на суму до EUR4 млн від E5P, найбільшим донором якого є Європейський Союз.
“Ці кошти будуть використані на підвищення енергоефективності, скорочення втрат енергії та споживання електроенергії, а також поліпшення послуг централізованого теплопостачання, які “Чернівцітеплокомуненерго” надає чверть мільйона мешканців міста Чернівці. Досягненню цих цілей сприятиме планований частковий перехід на біомасу”, – відзначає прес служба банку.
Крім того, реалізація цього проекту повинна привести до значного (до 30%) скорочення споживання природного газу та викидів двоокису вуглецю (CO2).
За даними ЄБРР, технічним консультантом в рамках зазначеного проекту виступило Шведське агентство з міжнародного розвитку (SIDA).
ДКП “Чернівцітеплокомуненерго” за перше півріччя 2015 отримало 11,83 млн грн чистого збитку при чистому доході 81,46 млн грн. Чистий прибуток підприємства за минулий рік склав 2,33 млн грн проти чистого збитку 7,19 млн грн роком раніше, а виручка скоротилася на 15,6% – до 107,55 млн грн.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 15 грудня 2015 банк має зобов’язання з надання більш EUR11,7 млрд в рамках 354 проектів в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас