Кабмін знизив вдвічі портові збори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знизив вдвічі портові збори

Казна та Політика
433
Кабінет міністрів України з метою залучення додаткових вантажопотоків схвалив ініціативу Міністерства інфраструктури щодо зниження на 50% ставок портових зборів для суден, що перевозять транзитні вантажі у всіх морських портах країни, крім адміністративного збору.
Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабміну №1318-р від 2 грудня цього року, опублікованими на веб-порталі уряду.
“Погодити зниження Міністерством інфраструктури на 50 відсотків ставки портових зборів для суден, які перевозять транзитні вантажі, крім адміністративного збору”, – сказано в документі.
Крім того, іншим розпорядженням №1319-р від 2 грудня уряд погодив встановлені Міністерством інфраструктури тарифи на спеціалізовані послуги по забезпеченню проведення криголамних робіт.
Варто відзначити, що самі тарифи в документі не наводяться.
Згідно з липневим дорученням Кабміну, Міністерство інфраструктури підготувало проект наказу про проведення експерименту в усіх морських портах країни щодо зниження ставок портових зборів для транзитних вантажів на 50%, ефект від якого порти мають відчути за півроку після набуття чинності відповідного наказу відомства.
В цілому ініційовані Мінінфраструктури заходи щодо спрощення процедур оформлення суден і вантажів у морських торговельних портах країни дозволять бізнесу щорічно економити близько 8 мільярдів гривень.
За підсумками 2014 року морпорти України збільшили перевалку вантажів порівняно з 2013 роком на 4% – до 142,79 мільйона тонн.
Зазначимо, на материковій частині України налічується 13 державних морських портів. Зокрема, в Одеському регіоні працюють Одеський, Іллічівський, Білгород-Дністровський порти і порт «Південний», в Миколаївському регіоні розташовані Миколаївський порт і спеціалізований морський порт “Октябрьск”. Також Україна має свої порти на Азовському регіоні – Маріупольський, Бердянський, а на Дунаї їх всього три – Ренійський, Ізмаїльський та Усть-Дунайський. Порти Херсонського регіону – Херсонський та Скадовський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас