Раді пропонують ввести разове декларування майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують ввести разове декларування майна

Казна та Політика
1594
Депутати Верховної Ради Юрій Луценко (“Блок Петра Порошенка”) і Олександр Кірш (“Народний фронт”) пропонують парламенту ввести разове декларування майна.
Про це йдеться в законопроекті №3661, зареєстрованому в Раді 17 грудня.
Документом пропонується ввести нульову декларацію – разове декларування фізичними особами коштів, майна і валюти для подальшого контролю їх доходів і витрат.
Суб’єктами подання нульової декларації пропонується визначити фізичних осіб – резидентів, які є фактичними власниками, одержувачами доходів, іншого майна, майнових прав.
Відповідно до законопроекту нульову декларацію може бути подано стосовно таких об’єктів: коштів у національній та іноземній валюті, банківських металів та інших валютних цінностей; цінних паперів; рухомого і нерухомого майна, частки (паю) в майні юридичних осіб.
Згідно з документом, держава гарантує суб’єкту подання нульової декларації, що проти нього не буде порушуватися кримінальна справа і не буде починатися кримінальне провадження по справі про адміністративне правопорушення за порушення податкового, валютного законодавства, законодавства про єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Крім того, суб’єкт, який подав нульову декларацію, не може бути притягнутий до юридичної відповідальності у відношенні об’єктів, по яких подана нульова декларація.
Також суб’єкти будуть звільнені від обов’язку надання інформації про джерела походження задекларованих доходів, іншого майна, майнових прав.
Нагадаємо, Норма про нульове декларування раніше була виключена комітетом податкової та митної політики Верховної Ради при підготовці змін до Податкового кодексу до другого читання, який розглядався в грудні 2014 року.
Передбачалося, що нульове декларування доходів буде введено для тих громадян, які добровільно не задекларують свій дохід.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас