JPMorgan знизив прогноз зростання ринків, що розвиваються (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan знизив прогноз зростання ринків, що розвиваються (інфографіка)

Світ
447
Статистика по ринкам, що розвиваються представляє досить сумну перспективу в 2016 році. З 22 ринків, що розвиваються, які відстежують аналітики JPMorgan, прогноз економічного зростання був знижений для 21 з них за останні три місяці.
Єдиним винятком із загальної тенденції стала Чехія, прогноз зростання якої залишається без змін.
Прогноз зростання таких країн, як Бразилія, Греція і ПАР, був знижений більше за інших. У Бразилії економіку чекає скорочення на 1,2% в 2016 році. Скорочення ВВП чекає і Грецію: приблизно 1,2%, а ВВП ПАР, згідно з прогнозом, зросте на 1,6%, а не на 2,3%, як прогнозувалося раніше.
Проте зниження прогнозу торкнулося і більш успішних економік. Так, в Індії аналітики прогнозують економічне зростання на 7,4%, що, нижче порівняно з минулим прогнозом, який був на 0,2% вище. Прогноз зростання Чилі також знижений з 3% до 2,3%.
В основному зниження прогнозу було відзначено як у країн-експортерів сировини, таких як Колумбія та ОАЕ, так і у країн-імпортерів сировини, таких як Південна Корея і Тайвань. Прогноз був знижений як у Росії, в економіці якої спостерігається рецесія, так і в більш успішних економік, таких як Польща та Угорщина.
Аналітик JPMorgan Девід Аскероф відзначає, що зниження прогнозу частково пов’язано зі зниженням очікувань щодо економічного зростання розвинених економік світу, що, безсумнівно, позначиться на експорті ринків, що розвиваються.
Низькі ціни на нафту в особливості допоможуть деяким країнам знизити бюджетний дефіцит, але не приведуть до більш високим темпам економічного зростання, принаймні в короткостроковій перспективі.
Провідний аналітик ринків, що розвиваються в JPMorgan Ендрю Моват відзначає, що зниження прогнозу зростання ВВП було обумовлено рядом специфічних факторів.
Крім зниження прогнозу зростання ВВП на ринках, що розвиваються, був знижений прогноз по зростанню прибутку в розрахунку на одну акцію на фондовій біржі. Це стосується не тільки ринків, що розвиваються. На світові тренди в економіці впливають США та інші великі розвинені країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас