ЄС в 2016 році надасть Україні гранти на більш EUR200 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС в 2016 році надасть Україні гранти на більш EUR200 млн

Казна та Політика
365
Європейський Союз в 2016 році надасть Україні грантову допомогу на суму понад EUR200 млн для децентралізації, реформи державної служби та допомоги українському бізнесу у виході на європейські ринки, а також для боротьби з корупцією, управління державними ресурсами, включаючи систему оподаткування та енергоефективності, заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський.
“Ми щороку направляємо EUR200 млн на підтримку різних проектів в Україні. Найбільш важливою є підтримка процесу децентралізації”, – розповів дипломат.
Крім того, за його словами, мова йде про підтримку бізнесу, допомогу українським виробникам використовувати можливості при виході на європейські ринки.
“Третій напрямок – це реформа держслужби, метою якої є допомогти їй перейти від держслужби, працюючої за вказівками, до держслужби, яка працює за проектами. Це зміна філософії”, – сказав Я.Томбінський.
Також посол нагадав про макрофінансову допомогу, яку ЄС надає Україні, починаючи з 2014 року. “Ми вже завершили дві програми за 2014 і 2015 роки, за якими Україна отримала EUR1,61 млрд. Вже працюємо над третьою макрофінансової програмою”, – розповів він.
Я.Томбінський зазначив, що макрофінансова допомога тісно пов’язана з допомогою Україні від МВФ. “Там ті ж умови для України. Потрібно, щоб у найближчий час Верховна Рада прийняла пакет тих законів, які необхідні для співпраці з МВФ, і після цього прийде допомога від ЄС”, – сказав посол.
Я.Томбінський нагадав, що нова програма макрофінансової допомоги від ЄС становить 1,8 млрд євро, один транш у розмірі EUR600 млн Україна вже отримала.
Крім того, за його словами, ЄС і держави-члени спільно виділили понад EUR242 млн на гуманітарну сферу і допомогу найбільш вразливим верствам населення з початку кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас