ЄБРР розповів про кредитні плани в Україні на 2016 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР розповів про кредитні плани в Україні на 2016 рік

Казна та Політика
939
З 2016 року Європейський банк реконструкції та розвитку зробить ставку на кредитування муніципальних проектів.
Про це розповів старший радник із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антон Усов.
«Будемо розвивати муніципальне кредитування. Плануємо співпрацювати практично з усіма обласними центрами. Всі ці проекти пов’язні з водо- і теплозабезпеченням, освітленням, міським транспортом, розвитком інфраструктури », – уточнив він.
В середньому на кожен такий проект банк виділить від 10 до 25 млн євро. Ці вливання будуть підкріплюватися безкоштовною допомогою з донорських фондів. Приміром, за словами Антона Усова, муніципалітет зможе отримати гроші безоплатно з фонду E5P.
«Пару років тому був проект з теплопостачання на 30 млн євро, з яких 10 млн євро позичальник отримав з цього фонду. Для міського бюджету це дуже вигідно. Фонд управляється ЄБРР, але він незалежний », – уточнив Усов.
І повідомив, що до кінця 2015 р керівництво ЄБРР планує підписати з владою Чернівців договір реалізації муніципального проекту з теплопостачання. «Переговори вже ведуться. Передбачається виділення кредиту в розмірі близько 10 млн євро і в грошових грантах. Крім того, ще восени ми підписали договір з одеською владою про кредитування закупівлі рухомого складу муніципального транспорту »- додав він.
ЄБРР також частково прокредитує будівництво метрополітену в Харкові та Дніпропетровську. Як відзначають представники банку, це «великі проекти, на які з держбюджету виділяються колосальні суми».
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас