Порошенко відреагував на перепалку Саакашвілі з Яценюком і Аваковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко відреагував на перепалку Саакашвілі з Яценюком і Аваковим

Казна та Політика
2657
Президент України Петро Порошенко називає неприпустимим образи, особливо ті, що стосуються національної гідності людини, подібна сталася в понеділок на Національній раді реформ, в якій брали участь глава держави, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі.
“Дискусія на цьому майданчику часто виходить гострою і гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі брутальна лайка і образи, – особливо мають ксенофобський підтекст, які зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм, що пропонують комусь “забиратися з України геть”, – йдеться в заяві президента, опублікованій на його офіційному сайті.
З іншого боку, президент дорікнув Саакашвілі в тому, що він з боротьби з корупцією робить шоу. “Я хотів би, щоб ні державні службовці, ні народні депутати не брали участь в подібних “спектаклях”. Переконливіше буде виглядати не той, хто скаже красивіше, а хто свою доказову базу передасть в Національне антикорупційне бюро … Настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ”, – підкреслив Порошенко.
Як повідомлялося, у понеділок, 14 грудня, на засіданні Національної ради реформ Аваков посварився з Саакашвілі і в ході словесної перепалки хлюпнув водою йому в обличчя.
Пізніше народний депутат України фракції “Блоку Петра Порошенка” Сергій Лещенко з посиланням на присутніх на засіданні Нацради реформ повідомив, що в ході конфлікту Аваков заявив Саакашвілі “забирайся з моєї країни”, після чого кинув у нього склянкою. Після цього Яценюк “обізвав Саакашвілі” гастролером” і вимагав “забиратися з України”.“На це Саакашвілі сказав, що він такий же громадянин України, однак, на відміну від Яценюка, не грабував цю країну. Все відбулося в присутності президента Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання”, – додав парламентарій.
Пізніше Саакашвілі в загальних рисах підтвердив, що ситуація розвивалася так після того, як він звинуватив А.Авакова в корупції. За його словами, міністр використовував у ході конфлікту нецензурну лайку, а також прямо погрожував йому.
Глава Одеської обладміністрації закликав оприлюднити відео засідання, на якому стався інцидент, проте заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків розцінив цю вимогу як неконструктивну і пояснив, що відсутність преси було спочатку основним принципом проведення засідань Нацради реформ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас