НКЦПФР вирішила скасувати постанову про анулювання ліцензії УМВБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР вирішила скасувати постанову про анулювання ліцензії УМВБ

Фондовий ринок
175
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) скасувала свою постанову від 1 жовтня про анулювання ліцензії на здійснення професійної діяльності ПрАТ “Українська міжбанківська валютна біржа” (УМВБ, Київ).
Відповідне рішення ухвалене членами НКЦПФР за підсумками засідання 15 грудня 2015, де у позачерговому порядку було розглянуто розпорядження Державної регуляторної служби (ДРС) від 25 листопада 2015 про задоволення апеляції УМВБ.
Разом з тим, іншим рішенням Нацкомісія вирішила перенаправити справу стосовно біржі на новий розгляд до центрального апарату регулятора.
Як повідомлялося, Експертно-апеляційна рада ДРС 24 грудня постановила скасувати рішення НКЦПФР від 1 жовтня про анулювання ліцензії УМВБ на організацію торгівлі на фондовому ринку.
Рада визнала, що регулятор застосував до біржі надмірно жорстку санкцію за правопорушення на ринку цінних паперів.
В даний час НКЦПФР також очікує остаточне рішення суду за позовом біржі, що оскаржила рішення регулятора про анулювання ліцензії. Окружний адміністративний суд Києва 2 листопада задовольнив цей позов, проте комісія подала апеляцію.
ПрАТ “УМВБ” засновано в 1993 році і разом з універсальною товарною біржею “Контрактний дім УМВБ” і ТОВФТН монітор Україна” входить до складу однойменної групи.
Біржа здійснює організацію торгів фінансовими інструментами і товарами. Обсяг біржових контрактів з цінними паперами в січні-серпні 2015 року становитимуть, за даними НКЦПФР, 118, 8 млн грн, або всього 0,05% від загального біржового обороту цінними паперами. Разом з тим біржа володіє правами проводити аукціони з продажу енергоресурсів, які приносять їй основні доходи. Згідно з українським законодавством вся нафта, видобута в Україні, підлягає обов’язковій реалізації на аукціонах.
Чистий збиток ПрАТ УМВБ в 2014 році скоротився в 6 разів – до 1,37 млн грн при зростанні чистого доходу більш ніж удвічі – до 15, 070 млн грн. Її статутний капітал складає 36 млн грн, а власний капітал на початок цього року дорівнював 103, 57 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас