НКРЗІ відмовила "Укртелекому" у продовженні ліцензії на місцевий зв'язок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗІ відмовила "Укртелекому" у продовженні ліцензії на місцевий зв'язок

Фондовий ринок
1142
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), відмовила ПАТ “Укртелеком” у продовженні терміну дії ліцензії на місцевий зв’язок на всій території України, повідомляється на офіційному сайті комісії.
Йдеться, зокрема, йде про ліцензії на надання послуг телефонного зв’язку (крім відомчих об’єктів) – місцевої з правом створення власної мережі ємністю понад 1 тис. абонентських номерів.
Нагадаємо, в прес-службі регулятора, відмова продовжити ліцензію пов’язаний з тим, що вона була видана в той час, коли в Україні діяв закон “Про зв’язок”, тоді як в даний час ліцензування телекомдіяльності регулюється законом “Про телекомунікації”, який набрав чинності в 2004 році.
“Укртелеком” вже раніше стикався з подібною правовою колізією і тоді оператор відстояв своє право на продовження ліцензії в суді.
У ПАТ “Укртелеком” відзначили, що мають намір оскаржити в суді рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) про відмову продовжити ліцензію оператору на місцевий зв’язок.
У компанії відзначили, що завчасно, як того і вимагає закон, компанія подала всі необхідні документи на продовження ліцензії, однак комісія “прийняла рішення, яке суперечить ринковій практиці та чинному законодавству”.
В “Укртелекомі” додали, що дана ліцензія була отримана в 1998 році, потім кілька разів продовжувалася, і буде діяти до квітня 2016 року.
“За цей час компанія планує захистити в суді своє законне право на продовження діяльності ліцензії”, – підкреслили в прес-службі оператора.
Згідно з українським законодавством продовження ліцензії обходиться оператору в суму в розмірі 30% від вартості ліцензії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас